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¿Por qué deberias comer Aceite de Olivo?

Saturday 31 August 2013

Lower Risk of Stroke
People over 65 years of age who frequently consume olive oil have a lower risk of stroke, according to a study by French scientists. The conclusions derived from a five-year study with 7,625 people over the age of 65 in the French cities of Bordeaux and Montpellier Dijon. The patients, at study entry, had no history of stroke. Scientists at the National Institute of Health and Medical Research (Inserm) in France, classified the subjects according to the consumption of olive oil in the following categories of "no use", "moderate use" intensive use. "This last group includes those who use olive oil for cooking, as a dressing on salads or bread. During the five years of the experiment there were 148 strokes. Taking into account the criteria of weight, physical activity and diet, among other risk factors, scientists found that those subjects who consumed olive oil regularly had 41 percent lower risk of stroke in relation to those who did not include this ingredient in their diet. Cerebral infarction occurs when an artery in the brain or blood in the brain is blocked by a clot or bursts. Heart attacks are more common as people age and the risk doubles for each of the decades after 55, according to the American Heart Association.
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Menos Riesgo de Sufrir Ataques Cerebrales
Las personas mayores de 65 años de edad que consumen frecuentemente aceite de oliva tienen menos riesgo de sufrir ataques cerebrales, según un estudio efectuado por científicos franceses publicado en la revista científica Neurology. Las conclusiones derivan de un estudio de cinco años de duración con 7.625 personas mayores de 65 años de las ciudades francesas de Burdeos, Dijony y Montpellier. Los pacientes, al comienzo del estudio, no tenían historial de infartos. Los científicos, del Instituto Nacional de la Salud y la Investigación Médica (Inserm) de Francia, clasificaron a los sujetos según el consumo de aceite de oliva en las categorías de "no uso", "uso moderado y "uso intensivo". Este último incluye el empleo de aceite de olivar para cocinar, como aderezo en ensaladas o con pan. En el transcurso de los cinco años de experimento se registraron 148 ataques cerebrales. Teniendo en cuenta criterios de peso, actividad física y régimen alimentario, entre otros factores de riesgo, los científicos comprobaron que aquellos sujetos que consumieron con asiduidad aceite de oliva tuvieron 41 por ciento menos de riesgo de infarto en relación con quienes no incluían este ingrediente en su dieta. El infarto cerebral ocurre cuando una arteria en el cerebro o que lleva sangre al cerebro queda bloqueada por un coágulo o se rompe. Los infartos se hacen más comunes a medida que la gente envejece y el riesgo se duplica por cada década de vida después de los 55 años de edad, según la Asociación Cardíaca Estadounidense.
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